Hírek

Katasztrófavédelmi Kutatóintézet látogatása a Szlovák társintézetben
2019. október 30. 09:04

A Katasztrófavédelmi Kutatóintézet munkatársai 2019. október 24-én Pozsonyban, a Szlovák Köztársaság Belügyminisztériumának Tűzoltósági, Műszaki és Szakértői Intézetében (PTEÚ MV SR) jártak.

Katasztrófavédelmi Mobil Laborok országos döntő
2019. október 14. 11:04

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Nukleárisbaleset-elhárítási Osztály 2019. október 1-én és 2-án Hajdúszoboszlón rendezte meg a Katasztrófavédelmi Mobil Laborok országos döntőjét. A döntőbe jutás feltétele az elődöntőkben való sikeres szereplés volt, amelyek megrendezése regionálisan történt.

Lezárult a fejlesztés a Katasztrófavédelmi Kutatóintézetben
2019. július 01. 09:33

Három év alatt háromszázhetven millió forintos fejlesztéssel megújult, kibővült és modern felszerelésekkel gazdagodott a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet központi laboratóriuma. A fejlesztés keretében felújították, átalakították az intézet laboratóriumi helyiségeit, számos eszközt, egyebek mellett mintavételi kellékeket, mérőműszereket, analitikai berendezéseket és a helyszíni gyakorlatok lebonyolítását elősegítő szállítójárművet is beszereztek. A projekt záró rendezvényét június huszonnyolcadikán tartották.

IX. Országos Rendőr- és Tűzoltó nap a Városligetben
2019. április 30. 10:53

A KKI is részt vett a 2019. április 27-én megrendezett városligeti IX. Országos Rendőr- és Tűzoltó napon. A Szent Flórián és Szent György napi közös rendezvény alkalmából a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma és a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet közös kiállítótérben mutatkozott be az érdeklődő közönségnek.

Laboratóriumi gyakorlat a Kutatóintézetnél
2019. március 05. 09:42

2019 februárjában, immár hatodik alkalommal szervezett a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet az első évfolyamos Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet hallgatói számára laboratóriumi gyakorlatot.

KKI
2018. december 18. 14:01

KKI

Képzéssorozattal a vízanalitikai eszközök hatékony használatáért
2018. május 23. 15:24

Három hónap alatt összesen hét alkalommal egy-egynapos felkészítésen vesznek részt a fővárosi és megyei katasztrófavédelmi mobil laborok munkatársai, hogy készségszinten tudják használni a nemrégiben beszerzett vízanalitikai és vízmintavételi készleteket. Május huszonkettedikén a Komárom-Esztergom, a Fejér és a Győr-Moson-Sopron megyei igazgatóság mobil laborjának legénysége vett részt a képzésen.

Közös Rendőr-Tűzoltó nap a Városligetben
2018. május 14. 13:48

A KKI idén ötödik alkalommal vett részt a 2018. április 21-én megrendezett városligeti Rendőr és Tűzoltó napon. A Szent Flórián és Szent György napi közös rendezvény alkalmából a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma és a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet közös kiállítótérben mutatkozott be az érdeklődő közönségnek.